بیماری های کبدی در دنیای پر استرس امروزی رشد چشمگیری به خود گرفته است. از این رو متخصصان باید بکوشند تا روش های درمانی بهتر و پیشرفته تری را برای مقابله با این بیماری ها در نظر گیرند. به هنگام مبتلا شدن به بیماری های کبدی اگر پزشک متخصص داخلی بتواند بافت داخلی کبد را شناسایی کند و اطلاعاتی در مورد وضعیت آن به دست آورد، می توان گفت بهترین تصمیم را درباره طریقه درمان خواهد گرفت. فیبرو اسکن به عنوان کاربردی ترین و بهترین دستگاه برای مطلع شدن از وضعیت بیماری کبدی می باشد. با این دستگاه دیگر نیازی نیست قسمتی از بافت کبد را برای نمونه برداری از آن جدا کنید. فیبرو اسکن کبد روشی کاملاً بدون درد و راحت می باشد که در عرض مدت زمان کمتر از ۱۵ دقیقه می توان از آن بهره گرفت و نتیجه نهایی تست را اعلام نمود. لازم است بدانید هر چه بیماری کبد بیشتر اوج گرفته باشد، امواج ارتعاشی با سرعت بیشتری از آن عبور می کنند. به همین منظور از فیبرو اسکن استفاده می کنند تا میزان سرعت عمل امواج ارتعاشی را در کبد اندازه گیری کنند.

تعریفی از فیبرو اسکن

فیبرو اسکن دستگاهی است که بدون هیچگونه مداخله ای در بدن یعنی به صورت کاملاً غیر تهاجمی عمل می کند. به کمک این دستگاه میزان سفت شدن را با استفاده از امواج اولتراسوند اندازه گیری می کنند. جالب است بدانید پزشکان متخصص به هنگام استفاده از این دستگاه به یک بار تست و آزمایش قانع نمی شوند. آن ها حدودا ۱۰ بار آزمایش را تکرار می کنند تا از پاسخ انتهایی آن به طور کامل اطمینان حاصل کنند. حدود ۲ ساعت قبل از انجام این تست بهتر است بیمار معده اش خالی باشد و چیزی نخورد. برای انجام آزمایش فیبرو اسکن لازم است که بیمار بر روی تخت و به پشت دراز بکشد. در این هنگام پزشک متخصص داخلی، پروب اولتراسوند را بر روی قسمت بالایی کبد قرار می دهد. حال نوبت آن است که پروب اولتراسوند شروع به کار کند و امواج ارتعاشی را تولید کند. با تولید و انتشار این امواج، بیمار میزان بسیار اندکی لرزش و ضربه را حس خواهد کرد.

فیبرواسکن کبد

فیبرواسکن کبد

آیا فیبرو اسکن همان سونو گرافی است؟

در یک کلمه و پاسخی کوتاه باید بگوییم که خیر. فیبرو اسکن و سونوگرافی تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در ادامه آن ها را برایتان بازگو خواهیم کرد. درست است که به کمک هر دو از محل مورد نظر و بافت درونی آن تصویر برداری می شود اما تصاویر به دست آمده از فیبرو اسکن بسیار واضح تر و شفاف تر از تصاویر سونو گرافی می باشد. پس جزئیات و دقت کار در فیبرو اسکن بسیار بیشتر از سونو گرافی است. خوشبختانه این شدت از توجه به جزئیات سبب شده که متخصصان داخلی بتوانند به راحتی بیماری را در مراحل ابتدایی تشخیص دهند و به دنبال درمان آن بروند.

فیبرواسکن کبد

فیبرواسکن کبد

نقاط قوت فیبرو اسکن

دستگاه فیبرو اسکن برای تشخیص بیماری های کبدی در نوع خود بهترین است. اولین نقطه قوت آن غیر تهاجمی بودن آن است و این می تواند آرامش خیال را برای بیمار به ارمغان آورد. برای انجام این تست به هیچگونه بی حسی تزریقی و یا بی حسی موضعی نیاز نمی باشد زیرا انجام آن هیچگونه دردی به همراه نخواهد داشت. همین که حدود ۲ الی ۳ ساعت قبل از انجام تست از خوردن هر نوع خوراکی بپرهیزید و لباس راحتی را به هنگام انجام تست بپوشید کفایت خواهد کرد. در این نوع روش آزمایش نیازی نیست بیمار برای چند روز در بیمارستان بستری شود و تحت مراقبت باشد. این یک آزمایش ساده و بدون درد است، بیماران می توانند بلافاصله پس از انجام آن از روی تخت برخیزند و به منزل بروند. این دستگاه تنها به منظور تشخیص بیماری های ساده مورد استفاده قرار نمی گیرد‌.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  هر آنچه که باید درباره ویروس کرونا و دیابت بدانید

شما می توانید تشخیص هر نوع بیماری کبدی را به فیبرو اسکن بسپارید. در بالاتر نیز ذکر کردیم که خوشبختانه انجام این تست وقت زیادی را از بیمار نمی گیرد و برای انجام آن حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان لازم است و پاسخ دهی آن نیز به سرعت انجام می شود. در صورت شک و شبهه می توانید هر تعداد که خواسته باشید آزمایش را بدون هیچ خلل و مانعی انجام دهید. مهم ترین مسئله در مورد انجام آزمایش هزینه ای است که بیمار باید پرداخت کند. از آن جایی که هزینه های مربوط به فیبرو اسکن کبد زیاد بالا نیست، همه بیماران می توانند آن را انجام دهند و از نتایج واضح و بی شبهه آن بهره مند شوند. به کمک این دستگاه می توان میزان چربی کبد را نیز به طور دقیق اندازه گیری کرد.

موارد استفاده از فیبرو اسکن

اکثر موارد از فیبرو اسکن به منظور اندازه گیری میزان زخم و بیماری کبدی استفاده می کنند. افرادی که بیماری های کبدی همچون چربی کبد، هپاتیت B، هپاتیت C و… دارند می توانند بدون هیچگونه نگرانی از این دستگاه بهره گیرند. در نتایج آزمایشاتی که به کمک دستگاه فیبرو اسکن گرفته می شود، نوشته شده است که هر چه کبد سفت تر و سخت تر نشان داده شود یعنی شدت بیماری بیشتر می باشد. همچنین به کمک نتایج فیبرو اسکن می توان میزان پیشرفت یا پسرفت بیماری را اندازه گیری کرد. اصلی ترین هدف و کاربرد فیبرو اسکن این است که به کمک آن می توان روش درمانی مناسب را تشخیص داد و در پیش گرفت به کمک فیبرو اسکن می توان میزان التهاب کبد را به طور دقیق تشخیص داد. اگر درون کبد توده و یا زخم های متعدد موجود باشد، فیبرو اسکن می تواند آن را در تصاویر به وضوح نشان دهد و پزشک متخصص داخلی را از وجود آن مطلع سازد.

فیبرواسکن کبد

فیبرواسکن کبد

چه کسانی می توانند از فیبرو اسکن بهره گیرند؟

علاوه بر افرادی که از بیماری های کبدی رنج می برند، افراد مبتلا به بیماری های قلبی نیز می توانند از این روش درمانی کمک گیرند. افرادی با افزایش وزن بسیار بالا نیز مستلزم انجام فیبرو اسکن هستند. بیمارانی که از بیماری هپاتیت از نوع حاد و مزمن آن رنج می برند نیز می توانند از مزایا و کمک های درمانی این دستگاه بهره مند شوند. لازم به ذکر است افرادی که در شکم آن ها مقداری مایع تجمع کرده است و یا خونریزی واریس دارند می توانند از مزایای استفاده از فیبرو اسکن بهره گیرند. در مواردی تشخیص بیماری ها به کمک فیبرو اسکن کمی دشوار می شود. آن موارد می تواند شامل افزایش وزن بالا و چاقی بیش از حد، کهولت سن، وجود بیماری هایی مانند فشار خون و دیابت نوع 2 و… باشد. علاوه بر موارد فوق شکم آب آوردن شکم نیز می تواند مانعی بر انجام فیبرو اسکن شود و در نتیجه آزمایش اختلال ایجاد کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  بیماری سمی کبد و تأثیر مکمل ها روی آن

هزینه انجام فیبرو اسکن

اول از همه بگوییم که خوشبختانه اکثر بیمه ها هزینه پرداخت استفاده از فیبرو اسکن را برای بیمار پوشش می دهند و از آن حمایت می کنند. از آن جایی که دستگاه های فیبرو اسکن بسیار متنوع و متعدد می باشند، می توان گفت که هر پزشک متخصص داخلی با توجه به خدماتی که با دستگاهش ارائه می دهد و میران دقت آن دستگاه و همچنین موقعیت جغرافیایی که مطب در آن جا واقع شده است، می تواند نرخ خاصی تعیین کند. لازم به ذکر است که هزینه فیبرو اسکن کاملاً مجزا از هزینه درمان بیماری و ویزیت می باشد. از آن جایی که حساسیت کار با دستگاه فیبرو اسکن بالا است و نیاز به پزشکی متخصص و متبحر می باشد، حتماً در انتخاب پزشک معالجتان دقت کافی داشته باشید تا نتیجه ای مطلوب دریافت کنید.

3.5/5 (2 نظر)